Mikrozöld egészségügyi előnyei
Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nagy mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és hasznos növényi vegyületet tartalmaznak.
A mikrozöld növények hasonló és gyakran nagyobb mennyiségben tartalmazzák ezeket a tápanyagokat, mint az érett zöldek. Így hasonlóképpen csökkenthetik a következő betegségek kockázatát:
- Szívbetegségek: A mikrozöld növények gazdag polifenolforrások, az antioxidánsok egy csoportja, amely alacsonyabb szívbetegségek kockázatához kapcsolódik. Állatkísérletek azt mutatják, hogy a mikrozöldek csökkenthetik a triglicerid- és „rossz” LDL -koleszterinszintet.
- Alzheimer-kór: antioxidánsokban gazdag ételek, beleértve azokat is, amelyek nagy mennyiségű polifenolt tartalmaznak,összefüggésbe hozható az Alzheimer -kór alacsonyabb kockázatával.
- Cukorbetegség: Az antioxidánsok csökkenthetik a stressz típusát, amely megakadályozhatja a cukor megfelelő bejutását a sejtekbe. Laboratóriumi vizsgálatokban a görögszéna mikrozöldek 25–44% -kal növelték a sejtek cukorfelvételét.
- Bizonyos rákos megbetegedések: Az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek, különösen a polifenolokban gazdagok, csökkenthetik a rák különböző típusainak kockázatát. A polifenolban gazdag mikrozöldeknek hasonló hatásaik lehetnek.
Bár ez ígéretesnek tűnik, vegye figyelembe, hogy a mikrozöldek ezen egészségügyi állapotokra gyakorolt hatását közvetlenül mérő tanulmányok száma korlátozott. Ezért további vizsgálatokra van szükség, mielőtt határozott következtetéseket lehetne levonni.
0 Comments