Mikrozöld egészségügyi előnyei

Published by Mikrozöld Piactér on

Hogyan építsd be a mikrozöldeket az étrendedbe
A mikrozöld növény fogyasztása számos betegség alacsonyabb kockázatával függhet össze.

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy nagy mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és hasznos növényi vegyületet tartalmaznak.

A mikrozöld növények hasonló és gyakran nagyobb mennyiségben tartalmazzák ezeket a tápanyagokat, mint az érett zöldek. Így hasonlóképpen csökkenthetik a következő betegségek kockázatát:

  • Szívbetegségek: A mikrozöld növények gazdag polifenolforrások, az antioxidánsok egy csoportja, amely alacsonyabb szívbetegségek kockázatához kapcsolódik. Állatkísérletek azt mutatják, hogy a mikrozöldek csökkenthetik a triglicerid- és „rossz” LDL -koleszterinszintet.
  • Alzheimer-kór: antioxidánsokban gazdag ételek, beleértve azokat is, amelyek nagy mennyiségű polifenolt tartalmaznak,összefüggésbe hozható az Alzheimer -kór alacsonyabb kockázatával.
  • Cukorbetegség: Az antioxidánsok csökkenthetik a stressz típusát, amely megakadályozhatja a cukor megfelelő bejutását a sejtekbe. Laboratóriumi vizsgálatokban a görögszéna mikrozöldek 25–44% -kal növelték a sejtek cukorfelvételét.
  • Bizonyos rákos megbetegedések: Az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek, különösen a polifenolokban gazdagok, csökkenthetik a rák különböző típusainak kockázatát. A polifenolban gazdag mikrozöldeknek hasonló hatásaik lehetnek.

Bár ez ígéretesnek tűnik, vegye figyelembe, hogy a mikrozöldek ezen egészségügyi állapotokra gyakorolt ​​hatását közvetlenül mérő tanulmányok száma korlátozott. Ezért további vizsgálatokra van szükség, mielőtt határozott következtetéseket lehetne levonni.


Mikrozöld Piactér

Budai Gizella

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük